#

Bursa

Ümit Özdağ’dan Bursa’da çarpıcı açıklamalar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ partisinin il başkanlığı kongresine katılmak için Bursa’ya geldi. Kongre öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ il kongresinin yaptıktan sonra Bursa’da esnaf ziyareti gerçekleştireceğini ve daha sonra İnegöl’e geçeceğini açıkladı. Özdağ partisinin temmuz sonu itibariyle birinci olağanüstü kongresini gerçekleştireceğini ve 2023 Haziran ayında yapılan seçimlerde Zafer Partisi olarak yerlerini alacağını söyledi. Özdağ basına yaptığı açıklamada önemli açıklamalarda da bulundu. Son bahardan itibaren bazı alt gelir gruplarında kıtlık tehlikesinin ortaya çıkacağını belirten Özdağ “Büyük süpermarket zincirlerinde süpermarket çalışanlarına yağmaya karşı bir aydan bu yana eğitimi verilmeye başlandı. Yani süpermarketler, halkın süpermarketlere girerek yağma yapacağı beklentisine girmiş durumdalar. AK Parti’nin yönettiği Türkiye süpermarket çalışanlarını yağmaya karşı ne yapılacağı konusunda eğitim aldığı Türkiye olmuştur” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ partisinin il başkanlığı kongresine katılmak için geldiği Bursa’da önemli açıklamalarda bulundu. “İl başkanları ve divan üyelerimizin katılımlarıyla Bursa’ya gelmiş bulunuyoruz” diyen Özdağ ekonomi, KYK borçları, EYT’liler ve Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşünün yanı sıra seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

KYK BORÇLARI KONUSU

Üniversite öğrencilerinin KYK borçları konusunda açıklama yapan Özdağ, partisinin yeni düzenlemesi ve projesini aktardı.

“Biz sadece borçları silmekle kalmayacağız daha sonrasını da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte öğrencinin başarı performansı bursunun artmasına başarısızlığı bursunun azalmasına da yol açacak. Artık Türkiye’nin yeni bir başlangıç yapması ve gençlerine özellikle yeni bir umut vermesi lazım. 20 senelik AK Parti iktiranının yarattığı en büyük tahribatlardan bir tanesi de gençlerimizin içerisindeki yaşama heyecanını ve sevincini çalmış olması Türkiye’nin geleceğine olan inançlarını ellerinden almış olmasıdır.

Biz bu dönemde malum şirket ve iş adamlarının defaatle vergi borçlarının silindiğini gördük. 100 milyonlarca dolar bir kalemde kendilerine iade edildi. Ama öte yandan hayatının başında mücadele eden genç kardeşlerimizin ise çeşitli adaletsizliklerle karşılaştıklarını yaşadık. Şimdi özellikle gençlerimize geleceğe yönelik bir umut vermek Türkiye’nin ve kendi gelecekleriyle ilgili yeni heyecanlar aşılamak için yeni başlangıçlar yapmamız gerektiğine inanıyoruz.

“KYK BORÇLARI SİLİNECEK, ÖDÜL SİSTEMİ GELECEK”

Bu çerçevede de bütçe üzerinde gerçekten büyük bir yük oluşturmayacağını gördüğümüz bir tasarrufta bulunacağız ve  KYK çorbalarını sileceğiz. Ondan sonra yeni süreçte bu borçların geri ödenmesini, yükseltilmesini, azaltılmasını öğrencinin üniversitedeki başarısına bağlayacağız. Eğer bir öğrenci çift ana dal yapıyorsa başarılı bir öğrenci demektir. O zaman aldığı bursu artıracağız. Bir ödül sitemi olacak. Eğer sınıfta kalırsa bir artış olmayacak ve bu tür düzenlemelerle çalıştırmayı ödüllendirmeyi göstereceğiz. Bizde liyakat ödüllendirilecek biat ve akrabalık ödüllendirilmeyecek”

EYT İÇİN FORMÜL

EYT için bir çalıştay yaptıklarını ifade eden Özdağ, “Çalıştay sonucunda bir bildirgeyle uzlaşmayı sağlık. Bunu da kamuoyu ile paylaştık. Daha sonra EYT mitingine katıldık. Bu konudan sorumlu genel başkan yardımcımız kendileriyle etkili bir iletişim içinde bulunmaya devam ediyor” diye konuştu.

EKONOMİDEKİ YOL HARİTASI

Ekonomide neoliberal borca ve tüketime dayalı politikaların sona erdirilmesi ve bunun yerine devlet planlama teşkilatının kurulduğu karma ekonomik modele geçildiği bir yeni ekonomik modeli savunduklarını ifade eden Ümit Özdağ “Artık borçlanarak tüketen değil üreten bir Türkiye olmalı. Biz üretimin, imalat sanayisinin tarımın partisiyiz” dedi.

“KITLIK TEHLİKESİ ORTAYA ÇIKACAK”

Partisinin gündeminde sığınmacılar dışında ana konunun özellikle gıda güveliğinin sağlanması olduğunu belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ son bahardan itibaren bazı alt gelir guruplarında kıtlık tehlikesi ortaya çıkacağını söyledi.

“SÜPERMARKETLERDE YAĞMAYA KARŞI EĞİTİM VERİLİYOR”

Büyük süpermarket zincirlerinde süpermarket çalışanlarına yağmaya karşı bir aydan bu yana eğitimi verilmeye başlandığını aktaran Özdağ “Yani süpermarketler, halkını süpermarketlere girerek yağma yapacağı beklentisine girmiş durumdalar. Ben Türkiye’nin bu tehlikeyle karşı karşıya kalacağını bundan 2 yıl önce TBMM’de yaptığım konuşmada 3 defa ifade ettim değişik tarihlerde. Şimdi o noktaya hep birlikte geldik. AK Parti’nin yönettiği Türkiye süpermarket çalışanlarının yağmaya karşı ne yapılacağı konusunda eğitim aldığı Türkiye olmuştur” dedi.

ZAFER PARTİSİNİN SURİYE VE SURİYELİ SIĞINMACILAR POLİTİKASI

İktidara geldiklerinde bu bölgeyi Suriye ordusuna anlaşma çerçevesinde devrederek bu bölgeden çekileceklerini belirten Özdağ “Suriye’nin toprak bütünlüğünü gerçekten kabul ediyoruz. Bu bölgeyi Suriye ordusuna geri devrederken Suriyelilerin vatanlarına dönmesi sürecinin eş güdümünü sağlayacağız. Yani Suriyeliler dönecekler biz de adım adım geri çekileceğiz” dedi.

Suriyelilerin hepsi vatanlarına döndüğünde Türk ordusu da kendi sınırları içerisine dönmüş olacak diyen Özdağ, “Artık o bölgenin güvenliğinden Türkiye değil Suriye güvenlik güçleri sorumlu olacak. Daha sonra Suriye güvenlik güçlerinden PKK/PYD bölgesine yönelik Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayıcı hamleleri yapmasını bekleyeceğiz.

AFRİN’DE TÜRKLERE AİT ŞİRKETLERE YAPILAN BASKINLAR

Afrin’deki yaşanan hadise ise bu bölgenin ne kadar sıkıntılı olduğunu bir kere daha gösterdi de. Yıllardan beri desteklediğimiz Tür milletinin yemeyip yedirdiği insanlar küçük provokasyonlarla Türkiye’nini inşa ettiği tesisleri basıp ateşe verdiler. Tabi bunu araştırarak buraya geldik. El bab’da bunu daha çok yapanlar Araplar, Afrin’de ise PKK ile sempati ilişki içerisinde olan gruplar. Özetle bu bölge Türkiye’nin daha fazla başına bela olmadan Suriye rejiminin bu bölgede güvenliği sağlaması ve Suriyelilerin vatanlarına dönmesi gerekiyor.

“HER GÜN YÜZLERCE VATANDAŞLIK VERİLMEYE DEVAM EDİYOR”

Bizim dışımızda bu konuda projesi olan hiçbir parti yok. Hepsi Suriyelilerin Afganların 10 milyon kaçağın ve sığınmacının burada kalmasına razı olmuşlar. Her gün yüzlerce vatandaşlık verilmeye devam ediyor. Dün Göç İdaresi Müdürlüğüne verilen Bakan Soylu tarafından bir sözlü talimatı da kamuoyuyla paylaştım. Mümkün olan en kolay şekilde ve en az evrakla vatandaşlık verilmesi talimatı verilmiş . Türk halkı sandık başına gittiğinde yüz binlerce Türkçe bilmeyen insanı seçim sandığı başında oy kullanırken görecek. Biz ısrarla muhalefet partilerine gelin bizim 10 sene oy verilmesi önerimizi destekleyin diyoruz. Kendilerden ses çıkmadı. Bu konuda Tür milletinin hukukunu zafer partisi olarak savunmaya devam edeceğiz.”