#

Bursa

UNESCO 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda final

Bursa UNESCO Derneği’nin düzenlediği Somut Olmayan Kültürel Miras 1.Ulusal Fotoğraf yarışması Ödül töreni ve ödül alan fotoğraflardan oluşan Sergi açılışı 27 eylül Cuma günü 15.00 da Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacak.

UNESCO’ nun 2003 de yürürlüğe koyduğu ve Türkiye’nin 2006 dan beri taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Miras aslında Bizi Biz yapan değerlerdir. İnsan yaşamındaki gelenekler, görenekler, doğa ve evrenle ilgili olaylar. Sözlü anlatımlar, sahne sanatları ve geleneksel el sanatlarıdır.

UNESCO Merkezi Paris’te geçtiğimiz Haziran ayında Somut Olmayan Kültürel Miras Konusunda UNESCO’ya Danışsal hizmet vermek üzere Akredite edilen Bursa UNESCO Derneği’nin düzenlediği Fotoğraf yarışması ülke genelinde yoğun ilgi gördü.

59 ilden, 569 fotoğraf sanatçısının 2101 fotoğraf ile katıldığı yarışmada 9 kişilik seçici kurul 40 fotoğrafı değerlendirdi.

BTSO’da yapılacak ödül törenine TC Kültür Bakanlığı , UNESCO Türkiye Milli Komisyonu. Fotoğraf camiası, İş dünyası, Üniversite, Yerel Yönetimler, STK’lardan temsilciler ve Sanatseverler katıldı.

Törende, medya sponsoru olarak yer alan Line TV’ye plaket takdim edildi. Plaketi, Line TV Genel Yayın Yönetmeni Dilek İlhan aldı.