#

Spor

Djokovic koronavirüse yakalandı!

Teniste erkekler dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic’in koronavirüs testi pozitif çıktı.

Düzenlediği tenis turnuvası ve sonrasında verdiği parti nedeniyle sert eleştiriler alan Novak Djokovic’in corona virüsü testi pozitif çıktı. Turnuva boyunca yaşananlar, tepkilere neden olmuştu.

Turnuvada çekilen toplu fotoğraflar, oynanan futbol ve basketbol maçları, maçların seyircili oynanması, turnuva sonrası düzenlenen parti, pandemi döneminde yapılmaması gereken her şeyin turnuvada yapıldığını gözler önüne sermişti.

Ve beklenen oldu… Novak Djokovic ve eşinin corona virüsü testi pozitif çıktı. Dünya 1 numarası, üst üste skandallara imza attığı turnuva sonrası corona virüsüne yakalanmış oldu.

SKANDALLAR ZİNCİRİ

Novak Djokovic’in kendi ismini taşıyan vakfı tarafından Belgrad’da düzenlenen Adria Tour’un ilk ayağı, peş peşe yaşanan skandallarla gündeme gelmişti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınının hiçe sayıldığı turnuvada, yakınlaşmaktan kaçınılmamış, toplu fotoğraflar çektirilmiş, Djokovic, gösteri amaçlı, ünlü sporcu arkadaşlarıyla, temas gerektiren futbol ve basketbol oynamıştı.

Pandemi öncesi günleri aratmayan organizasyonda sporcular, top toplayıcı çocuklar, seyirciler ve basın mensupları bir aradaydı. Üstelik, Djokovic’in turnuvadan hemen önce birlikte basketbol oynadığı Partizan’dan Nikola Jankovic’in testi pozitif çıkmıştı.

Turnuva sonrası düzenlenen partide ise skandallar zinciri üstüne koyularak devam etti. Çılgınlar gibi eğlenen sporcular, gece kulübündeki diğer insanların da hayatlarını riske atacak görüntüler oluşturdu.

Sosyal mesafenin zaten hiç uygulanmadığı partide sporcular, bir süre sonra birbirlerine sarılarak şarkılar söyledi, dans etti. Partide yaşananların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Djokovic ve diğer tenisçilere tepki yağdı. Partide Djokovic dışında Dominic Thiem, Alexander Zverev ve Grigor Dimitrov gibi dünya çapındaki tenisçiler de yer aldı.