#

Bursa

Yağmur Bursa’ya yaradı! Su rezervi 90 güne ulaştı

Sıcak geçen yaz ayları sonrası kışın gelmesiyle birlikte yağışların olmaması tüm yurtta etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Artan kuraklık tehdidiyle birlikte barajlardaki doluluk oranları azaldı, göller kurudu, tarımsal sulamalar tehlike altına girdi.

Bursa’da tarımsal amaçlı kullanılan Gölbaşı Göleti’nin yüzde 95’i kurudu. Kuraklıktan barajlardan nasibini aldı. Bursa nüfusunun büyük çoğunluğuna can suyu olan Doğancı Barajı ve Nilüfer Barajı da kuraklıktan etkilendi.

Öyle ki son zamanlarda akılları Bursa’da kaç günlük su kaldı soruları karıştırmaya başladı. Yapılan son açıklamalarda Bursa’nın 75 günden az suyu kaldığı bildirilirken dün yağan yağmur Bursalıların yüzünü güldürdü.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da etkili olan şiddetli yağış sonrası barajlardaki su seviyelerinin yükseldiğini açıkladı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkisini gösteren yağışlar sonrası, su doluluk oranı yüzde 26’lara kadar gerileyen Doğancı Barajı’nda 23 santimetre, yüzde 7 doluluk oranı olan Nilüfer Barajı’nda ise 50 santimetre su yüksekliğine ulaşıldı.

Bugün itibariye Bursa’da su rezervi 90 güne ulaştı.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın