#

Gündem

Yatalak babası için köy evine asansör kurdu

Sivas’ın Zara ilçesinde yaşayan Mustafa Yüksel, yatalak olan babası için köy evinde ilkel bir asansör sistemi geliştirdi.

Yatalak babası için köy evine asansör kurdu

Zara ilçesi Gümüşçevre Köyü’nde yaşayan Abdullah Yüksel, yaklaşık 3 yıl önce felç geçirip yürüme yetisini kaybetti. Yüksel, birilerinin yardımı olmadan evden dışarı çıkamayınca yatağa bağımlı hale geldi.

Oğlu Mustafa yüksel, babasının bu durumuna çok üzülerek köy evine kendi geliştirdiği bir sistemle ilkel bir asansör kurdu. Yüksel, kurduğu asansör sistemiyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve ikinci katta yaşayan babasının rahatça dışarı çıkıp eve girmesini sağladı.

Yatalak babası için köy evine asansör kurdu

“Babamı sırtımızda çıkarıyorduk”

Daha önceleri köylülerin yardımı olmadan babasını dışarı çıkartamadığını belirten Yüksel, asansör sayesinde bu problemleri çözdüklerini ifade etti. Mustafa Yüksel, asansör olmadan önce babasının eve giriş çıkışını köylülerden yardım alarak sağladığını belirterek, “Babam 3 yıl önce yatalak oldu. Ne yapabilirim diye düşünüyordum. Ben de bu asansörü düşündüm. Köyden arkadaşım Faruk Yücel’le birlikte tasarladık yaptık. Daha önce babamı sırtımızda, kucağımızda, köylü arkadaşlardan yardım alarak evden çıkarıyorduk. Fakat bunu tasarlayınca kimsenin yardımına ihtiyacımız kalmadı. Tek başıma sandalyesine oturtuyorum, indiriyorum aşağıya.” dedi.

Yatalak babası için köy evine asansör kurdu

Baba Abdullah Yüksel, asansörün oldukça kolaylık sağladığını belirterek, “Kolaylık oldu. Allah razı olsun oğlumdan. Çok rahat. Asansör olmadan önce zorlanıyordum” diye konuştu.

Yatalak babası için köy evine asansör kurdu

Anne Keziban Yüksel de, “Bu asansör olmadan önce arkasından tutarak çıkartıyorduk. Benim için çok zor oluyordu. Komşuları çağırıyordum. Dört erkek geliyordu. Buluyordum sokaklardan. Çağırıyordum, Allah razı olsun geliyorlardı. İşim biraz rahatladı. Şimdi kolay oldu. İstediği zaman indiriyoruz, istediği zaman çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.