#

Bursa

Yatırımcının gözü bu ilçede

Osmanlı’nın İlk Başşehri Bursa’nın Yenişehir ilçesi, Türkiye’nin yeni yatırım merkezi olmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Dünyaca ünlü cam fabrikalarının olduğu Yenişehir Organize sanayi bölgesi yeni yatırımcılara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yatırıma ve istihdama büyük önem veren Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “ Bizim önem verdiğimiz en önemli konuların başında istihdam ve yatırım geliyor. Bu yönde ciddi özverili çalışmalarımızı hızlandırdık. Bunu gören yatırımcılar bizlerden randevu alarak ilçemize yatırım yapmak isteklerini belirtiyorlar. Bizlerin yatırımcıyı Yenişehir’e getirmek için yaptığı çalışmalarını gören iş dünyası mutlu oluyor. İş arayan çocuklarımız farklı yerlere gitmek zorunda kalıyor. Biz bu göçü durdurmak ve geleceğimizin teminatı olan başta gençlerimiz ile diğer bireylerimizin kendi ilçelerinde çalışmalarını istiyoruz. Bu sorumluluk ile ilçemiz adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Özel, “ Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi (Yosab) için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu bölgeyi üretimin ve istihdamın merkezi haline getirmek istiyoruz. Bazı sıkıntılar var bunları aşmak için şehir plancıları hukukçular alanında uzman kişiler ile bir araya geliyoruz. İlçemize ulusal ve uluslar arası birçok yatırımcıyı getirmeyi hedefliyoruz. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bizler Yenişehir Belediyesi olarak çevreye ve doğaya zarar vermeyecek bütün yatırımcılarımızı destekliyor ve ilçemize davet ediyoruz” dedi.