#

Eğitim

Yeni̇ce Kurs Merkezi̇nde Kapsamlı Çalışma

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TARSUS’UN YENİCE MAHALLESİ’NDE İLK KEZ AÇTIĞI LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) HAZIRLIK KURSUNA KATILAN ÖĞRENCİLERİN BİRE BİR ETÜT GÖREBİLMELERİ İÇİN UYGUN MEKAN OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR. EKİPLERİN SERİ ŞEKİLDE SÜRDÜRDÜĞÜ TADİLAT ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TÜM ALTYAPI SİSTEMLERİ MODERN ŞEKİLDE İNŞA EDİLİYOR.

Yeni̇ce Kurs Merkezi̇nde Kapsamlı Çalışma

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’un Yenice Mahallesi’nde ilk kez açtığı Liselere Giriş Sınavı (LGS) hazırlık kursuna katılan öğrencilerin bire bir etüt görebilmeleri için uygun mekan oluşturma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerin seri şekilde sürdürdüğü tadilat çalışmaları kapsamında tüm altyapı sistemleri modern şekilde inşa ediliyor.

Merhum Yaşar Bayboğan adına yapılan, dönemin Yenice Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Atatürk Caddesi üzerindeki 4 katlı yurt binasında Büyükşehir ekipleri kapsamlı tadilat çalışması uyguluyor. Binada detaylı şekilde gerçekleştirilen tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yenice Kurs Merkezi, modern bir kurs merkezi görünümüne kavuşacak. Geride kalan eğitim döneminde Yenice ve çevresinde bulunan yaklaşık 20 ayrı mahallede ikamet eden ailelerin çocuklarının pandemi nedeniyle online eğitim gördüğü Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Yenice Kurs Merkezi’nde 100 öğrenci eğitim gördü. Normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte merkezde bire bir eğitim başlayacak.

Dezavantajlı mahallelerde yaşayan, özellikle etüt çalışmaları konusunda kısıtlı imkanı bulunan öğrencilere destek olmak ve özellikle kent merkezine gidiş-gelişlerde ortaya çıkacak zahmeti ortadan kaldırmak için yürütülen proje kapsamında, Yenice ve çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerinde yaşayan daha fazla öğrencinin bu imkandan faydalanması hedefleniyor.

Hızlı bir biçimde tamamlanan tadilat işlemlerinin ardından binanın ilk katında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından kreş açılacak. İç mekanı tamamen yenilenecek binanın üst katlarında ise Yenice Kurs Merkezi’nde eğitim gören 8. sınıf öğrencilerine yönelik LGS hazırlık etüt dersleri yapılacak.