#

Gündem

Yeni iPhone SE Tanıtıldı! iPhone SE Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

iPhone ailesinin merakla beklenen yeni üyesi iPhone SE modeli tanıtıldı. Yeni iPhone SE Türkiye fiyatı ne kadar? Satışa ne zaman sunulacak? Yeni iPhone SE Renk Seçenekleri? Yeni iPhone SE Teknik Özellikleri? iPhone SE özellikleri neler?

Nisan ayının ilk haftalarında, yeni iPhone SE modeli Apple Stroe’da göründüğü haberleriyle sıkça karşı karşıya geldik.

Yeni iPhone SE Renk Seçenekleri?

Dün iPohne ailesinin en son tanıtılan ve yeni üyesi olan iPhone SE modeli resmen tanıldı.

Tasarım anlamında iPhone 8 modeline oldukça yakın olan yeni iPhone SE 3 renk olarak sunuluyor.
Yeni iPhone SE modelleri siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle alıcılarını bekliyor.

Yeni iPhone SE Teknik Özellikleri?

7,3 mm kalınlığında olan iPhone SE 148 gram ağırlığında. 4,7 inçlik IPS bir ekranla satışa sunulan iPhone serisinin yeni üyesi 1334 X 750 piksel çözünürlüğünde. iPhone SE modelinin PPI değeri ise 326.

Gücünü Apple tarafından üretilen A13 Bionic işlemecisinde alan yeni iPhone SE modeli, IP67 sertifikasına sahip olmakla birlikte suya ve toza karşı dayanıklı üretildi.

Ekranının alt kusmında yer alan ana sayfa tuşunda parmak izi okuma (Touch ID) teknolojisini de kullana iPhone SE 64, 128 ve 256 GB depolama seçeneklerine sahip.

f/1.8 diyafram açıklığına sahip yeni iPhone SE 12 megapiksel tek kamerayla 5 kata kadar dijital zoom yapabiliyor.

iPhone SE modeli 4K çözünürlüğüyle 24, 30 ve 60 FPS video kaydı yapma özelliğine sahip. Ön tarafta ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip yeni iPhone SE, 7 megapiksellik ön kameraya sahip ve ön kamera ile 1080 piksel çözünürlükle 30 FPS video kaydı yapma imkanı sunuyor.

Yeni iPhone SE Pil Ömrü Ne Kadar?

iPhone 8 modeli ile tamamen aynı pil ömrüne sahip olan iPhone SE, 13 saate kadar video oynatma, 40 saate kadar ses çalma ve 8 saate kadar online video izleme imkanı sunuyor.

iPhone SE modelinin kablosuz şarj ve hızlı şarj desteğine de sahip.

iPhone SE modeli, 18 W veya daha güçlü bir adaptör ile yaklaşık 30 dakika içerisinde yüzde 50’ye kadar hızlı şarj olabiliyor. Bu hızlı şarj aletine sahip olabilmek için ayrıca satın alınması gerekiyor.

Yeni iPhone SE Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Yeni iPhone SE modelinin Amerika fiyatı 399 Dolar‘dan satışa sunulacak. Amerika fiyatının belirlenmesiyle birlikte Türkiye satış fiyatı da belirlenmiş oldu. iPhone SE modelinin 64 GB’lık versiyon Türkiye’de 5 bin 299 TL, 128 GB‘lık versiyonu 5 bin 749 TL ve 256 GB‘lık versiyonu ise 6 bin 599 TL‘den satışa sunulacak.