#

Bursa

Yenişehir’de balkan esintisi

9. Uluslararası Altın Biber Festivali kapsamında düzenlenen 1. Geleneksel Balkan Panayırı Yenişehirlilere, balkan ritminin coşkusunu yaşattı.

9. Uluslararası Altın Biber Festivali kapsamında Yenişehir’de bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Balkan Panayırı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kaymakamlığı, BAL-GÖÇ Genel Merkezi ve BAL-GÖÇ Yenişehir Şubesi ortaklığında düzenlenen gecede, Yenişehirliler Balkan ezgileriyle ritim tuttu. Rumeli ve Balkan Halk Dansları gösterileriyle başlayan gece, Elvan Demir ve Grup Ezgi konserleriyle devam etti. Balkan Panayırı’nda coşku DJ Ersin ile tavan yaptı.

Gecede konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “9. Uluslararası Altın Biber Festivali kapsamında bu akşam ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek Balkan Panayırı’nı halkımızla buluşturduk. Balkanlar sadece bir coğrafya değildir. Balkanlar medeniyetin beşiğidir, kültürün merkezidir. Balkanlar denilince aklıma ilk gelen şey, 1881’de Selanik’te gözlerini açan o mavi gözlü adamdır. Huzurlarınızda kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. Ben de bir BAL-GÖÇ üyesiyim. Yenişehir’in yaklaşık yüzde 40’ı göçmendir. Bu kültürü yaşatmamız gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Gecede konuşan Yenişehir Kaymakamı Osman Aslan Canbaba da 30 Ağustos Başkomutanlık meydan savaşından sonra bir hafta sonra Yenişehir’imizin kurtuluşunu kutlayacaklarını belirtti. Kaymakam Canbaba “Balkanlardan göçmek zorunda kalan soydaşlarımızla birlikte yaşadığımız için mutluyuz” diye konuştu. Kaymakam Canbaba, herkese iyi eğlenceler diledi.

BAL-GÖÇ Yenişehir Şube Başkanı Hayrettin Kahraman ise, “Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’e teşekkür etmek istiyorum. BAL-GÖÇ: Lokalimiz yoktu. Seçim öncesi bizlere söz verdi. ‘Ben belediye başkanı olduğum zaman, 3 ay içerisinde sizlere anahtarını teslim edeceğim’ dedi. 82 gün içerisinde anahtarı bize teslim etti. Bu nedenle Sayın Başkanımıza bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.