#

Eğitim

YKS tercih sonuçları ÖSYM aday işlemleri sayfasından açıklanacak!

YKS üniversite sınavına giren yüz binlerce öğrenci, tercih maratonunun ardından geri sayıma başladı. Üniversite adayı öğrenciler, 2020 YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte, bu yıl gerçekleştirilen YKS üniversite tercih sonuçları açıklanma tarihi ve merak edilen tüm soruların yanıtı…

YKS üniversite tercih sonuçları için heyecanlı geri sayım sona eriyor. Bir milyonu aşkın öğrenci, YKS 2020 üniversite sınavında, istedikleri üniversiteye gitmek için ter döktü. Peki, YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu başlık altında, ÖSYM koordinesinde gerçekleştirilen, YKS tercih sonuçları 2020 açıklanma tarihi ve üniversite adayı öğrencileri için merak konusu olan tüm soruların yanıtı yer alıyor.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Uzun ve yorucu maratonun ardından bu yıl gerçekleşen sınava giren adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sınav sonuçlarının ardından yapılan tercihlerin ardından gözler ÖSYM’ye çevrildi. 2020 YKS tercih sonuçları için heyecan dorukta!

2020 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 2020 YKS tercih takvimi duyurulurken üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında da bilgi verildi.

İşte, 2020 YKS üniversite yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih;

YKS tercih sonuçları, en geç 31 Ağustos tarihine kadar erişime açılacak.
Üniversite kayıtları ise 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak.
Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2020 ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklanma bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 6 Ağustos’ta açıklandı. YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıldı. Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL oldu.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istendiği belirtildi.