Türkiye
Yunanistan pes dedirtti
Dünyaca ünlü bir firma, Yunanistan ve Türkiye’nin de dahil olduğu listede yöresel yemekleri puanladı. Yunanistan listede birinci olurken, Yunan medyası ise kokoreçi geleneksel Yunan lezzeti olarak niteledi.
Otantik ve yöresel lezzetleri ülkeler arasında sıralamasıyla sık sık gündeme gelen dünyaca ünlü yemek eleştiri firması, son olarak dünya ülkelerinin sakatat yemeklerini puanladı. İçerisinde Türkiye ve Yunanistan’ın da olduğu listede Yunanistan 4.6 puan alan ‘kokoretsi‘ ile birinciliği alan ülke oldu.
Türkiye ise aynı listede kokoreç ile 4, kelle paça çorbası ile 11, işkembe çorbası ile 42’nci sırada yer aldı. Yunanistan medyasında bunun ‘Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu’ başlıklı haberle verilmesi ise Türkiye’de tartışmalara neden oldu. Yunanistan medyası daha önce de Türk mutfağına ait olan Türk kahvesi, baklava ve cacık gibi birçok yemeğin kendi kültürlerine ait olduğunu iddia etmişti.
“Kokoreç hakkında boş yere bizim demesinler, çünkü kokoreç bizim”
‘Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu’ başlıklı haberi değerlendiren kokoreç ustası Neşat Dursun, “Yunanlılar önce iki yumurtayı kırmayı öğrensinler, ondan sonra kokoreçi yapmayı öğrensinler. Yüzmeyi çok iyi bilirler. Kokoreç hakkında boş yere bizim demesinler, çünkü kokoreç bizim. Her şeye sahip çıkıyorlar, önce gelsinler burayı görsünler. Lezzet Türkiye’de” dedi.
Otantik ve yöresel lezzetleri ülkeler arasında sıralamasıyla sık sık gündeme gelen dünyaca ünlü yemek eleştiri firması, son olarak dünya ülkelerinin sakatat yemeklerini puanladı. İçerisinde Türkiye ve Yunanistan’ın da olduğu listede Yunanistan 4.6 puan alan ‘kokoretsi’ ile birinciliği alan ülke oldu. Türkiye ise aynı listede kokoreç ile 4, kelle paça çorbası ile 11, işkembe çorbası ile 42’nci sırada yer aldı. Yunanistan medyasında bunun ‘Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu’ başlıklı haberle verilmesi ise Türkiye’de tartışmalara neden oldu. Yunanistan medyası daha önce de Türk mutfağına ait olan Türk kahvesi, baklava ve cacık gibi birçok yemeğin kendi kültürlerine ait olduğunu iddia etmişti.
“Kokoreç hakkında boş yere bizim demesinler, çünkü kokoreç bizim”
‘Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu’ başlıklı haberi değerlendiren kokoreç ustası Neşat Dursun, “Yunanlılar önce iki yumurtayı kırmayı öğrensinler, ondan sonra kokoreçi yapmayı öğrensinler. Yüzmeyi çok iyi bilirler. Kokoreç hakkında boş yere bizim demesinler, çünkü kokoreç bizim. Her şeye sahip çıkıyorlar, önce gelsinler burayı görsünler. Lezzet Türkiye’de” dedi.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş