#

Gündem

Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Ümitcan Uygun’un annesi ölü bulundu

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Aleyna Çakır – Ümitcan Uygun olayına ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Aleyna Çakır’ın evinde ölü bulunması ile başlayan olaylar zincirinde, her geçen gün ile beraber yeni detaylar ortaya çıkıyor. Bu detaylar, bir televizyon programında anbean duyuruluyor. Aleyna Çakır’ın ölü bulunmasının ardından sevgilisi Ümitcan Uygun şüpheli sıfatı ile gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Aleyna Çakır’ın ailesi ise Müge Anlı’ya katılarak Ümitcan Uygun’u hedef göstermişti.

SON DAKİKA… ÜMİTCAN UYGUN’UN ANNESİ GÜLAY UYGUN ÖLÜ BULUNDU!

Okların bir anda kendisine döndüğü anne Gülay Uygun, önceki gece Ankara Keçiören’de boş bir alanda silahla vurulmuş hâlde ölü olarak bulundu.

ÜMİTCAN UYGUN’UN ANNESİ İLE İLGİLİ O İDDİA KAFALARI KARIŞTIRDI

Müge Anlı’nın canlı yayınına katılan bir tanık, Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un yurtta çocuk eğitmenliği yaptığı, 18 yaşına gelen genç kızları ise gece hayatına yönlendirdiği iddiasında bulunmuştu.

Aleyna Çakır, 3 Haziran tarihinde Keçiören ilçesinde bir evde ölü olarak bulundu. Sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun’un, Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler, bir süre sonra sosyal medyaya sızdı. Bunun üzerine Ümitcan Uygun polis ekiplerince gözaltına alındı. Uygun, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ümitcan Uygun’un öğretmen olan annesi Gülay Uygun, sabah saatlerinde bir akrabasının evine gittiğini belirterek dışarı çıktı.

Gülay Uygun’dan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis ve Uygun’un yakınları, kayıp öğretmeni aramaya başladı. Gülay Uygun, yakınları tarafından bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Gülay Uygun’un öldüğü tespit edildi. Yapılan ilk incelemede ise Gülay Uygun’un intihar ettiği belirlendi.

ANNE UYGUR HAKKINDA İDDİADA BULUNULDU

Aleyna Çakır’ın ölümü ile Müge Anlı ile Tatlı Sert’e canlı olarak katılan bir kişi, anne Gülay Uygun’un, yurtlarda kalan kız öğrencileri kötü yola düşürdüğünü iddia etmişti.

ÜMİTCAN UYGUN İLK KEZ KONUŞTU

Annesinin cesedinin bulunduğu yere gelen Ümitcan Uygun, ilk kez sessizliğini bozdu. Annesi hakkında ortaya atılan iddialara sert tepki gösteren Ümitcan Uygun, “Ben her zaman sessiz kaldım. Fakat bu saatten sonra sessiz kalamam. Benim annem, sizin suçlamalarınız yüzünden kafasına sıktı. Ben hepsinden şikayetçiyim.” dedi.

AVUKAT: İNTİHAR NOTU BIRAKMIŞ

Uygun ailesinin avukatı Çağatay Cengiz, “O kadın, bu iftirayı kendine yedirememiştir. Biz süreci yargı çerçevesinde takip edeceğiz. Gülay Uygun, intihar mektubu da bırakmıştır. Ne olacak şimdi, nasıl geri gelecek Gülay?” ifadelerini kullandı.

ALEYNA ÇAKIR ŞİDDET GÖRÜYORMUŞ

3 Haziran’da Ankara’daki evinde ölü olarak bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır’ın ailesi talihsiz kızlarının cinayete kurban gittiğini savunuyordu. Kızlarının öldürüldükten sonra intihar süsü verildiğini savunan aile şüpheli olarak kızlarının erkek arkadaşı Ümit Can’ı işaret ediyordu. Aleyna Çakır’ın komşuları ve arkadaşları da genç kızın sürekli şiddet gördüğünü söyleyip cinayet ihtimali üzerinde durdu.

ÜMİT CAN’IN ARKADAŞI ANLATMIŞTI

Ümit Can’ın yakın arkadaşı Tayfun Kürkçü, Aleyna ve Ümit arasında yaşananları anlattı. Ümit’i Aleyna’ya şiddet uygularken görmediğini söyleyen Kürkçü, son dönemde aralarının çok iyi olduğunu söyledi.

Kürkçü’nün “Vücudundaki morluklar Ümit’in yaptığı anlamına gelmez. Ümit ve Aleyna evlenecekti.” sözleri sonrası baba Mehmet Esen fenalık geçirdi.