#

Bursa

Alinur Aktaş, Erdoğan ile Vahdettin Köşkü’nde ne görüştü?

Line Tv programcısı Ersel Peker bugünkü köşe yazısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vahdettin Köşkü’nde 1.5 saat ne görüştüğünü yazdı.

Peker şunları kaleme aldı:

Konuyu detaylandırmadan önce hatırlatmak adına bilgi vereyim.

16 ay önce yapılan yerel seçimlerde AK Parti‘nin seçim kazandığı en önemli il Bursa olunca beklenti de bu yönde artmıştı.

Bursa’nın kaybedilmesi CHP için de o denli hayal kırıklığı yaratmıştı.

Neticede Bursa’nın hem muhalefet hem de iktidar tarafından siyaseten de önemi bir kez daha ortaya çıkmıştı.

Hal böyle olunca Bursa’da yaşayan herkes geride bırakılan seçimlerin ardından merkezi hükümetten kentin bugüne kadar ötelenmiş çözüm bekleyen ulaşımından tarihi dokusunun ortaya çıkarılmasına, imar sorunlarından kentsel dönüşüme, çarpık yapılaşmadan çağdaş yaşam örneği uydu kentlerin planlanarak hayata geçirilmesi gibi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki ay öncesine planlanan ancak malum pandemi süreci nedeniyle ertelenen görüşme, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Çengelköy’deki çalışma ofisi Şehzade Vahdettin Efendi Köşkü’nde baş başa 1.5 saat süren görüşme gerçekleşti.

Görüşmenin hemen ardından Bursa’ya dönen Başkan Aktaş, ertesi gün Ankara’ya giderken sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Değerli hemşerilerim, size güzel haberlerim var. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığımız uzun görüşmenin ardından bugün de Ankara’da kıymetli bakanlarımızla Bursa’mız adına önemli konular ile ilgili görüşmelere başladık. Görüşmelerimizin detaylarını perşembe günü yapacağım açıklama ile sizlerle paylaşacağım. Bursa için canla başla çalışmaya devam”

Başkanın Bursa için müjde vereceğini duyurduğu gelişmelerin neler olduğuna ilişkin haliyle herkes merak etmeye başladı.

Halbuki, Başkan Aktaş’ın açıklayacağı söylediği müjdeleri tahmin etmek pek de güç değil olsa gerek.

Zira Alinur Aktaş, Bursa’nın çözüm bekleyen sorunlarıyla şehrin geleceğine dair yapacakları çalışmalar hakkında daha önce pek çok kez dillendirmişti.

Aktaş, perşembe günkü açıklamasında şapkadan tavşan çıkartmayacağına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’la muhtemelen hükümetin desteğiyle kente yapmayı planladığı konuları görüşmüştür.

Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aktaş’ın yanından ilgili bakanlıkları arayıp Bursa için önem arz eden gelişmelerin çözümüne ilişkin talimat vermiştir.

Sonrasında Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanının talimat verdiği ilgili bakanlıklarla görüşüp işleri sıcağı sıcağına neticelendirmek için Ankara’ya gitmiştir.

Şimdi gelelim Aktaş’ın:
“Sevgili hemşerilerim, sizlere güzel haberlerim var” diye başlayan paylaşımında ifade ettiği güzel haberlerin neler olduğunu tahmin edelim.

1- Başkan Aktaş’ın göreve geldiğinde yapmayı açıkladığı vizyon projelerinden biri de şehrin tarihini öne çıkararak turizm potansiyelini artırmaktı. Dolayısıyla Osmanlı’ya 130 yıl başkentlik yapmış hanları, hamamları, camileri, külliyeleri olan Bursa’nın şuan bir sarayının olmayışı muammaydı. Bunun için Aktaş, Tophane’deki Orduevi’nin bulunduğu yerde olan ve de yıllar önce de yıkılan Bey Sarayı’nı yeniden inşa etmek için Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerinin neticelenmiş olması.

2- Yıllardır atıl vaziyette kalan Yunuseli Havaalanı‘nın şehre kazandırılması için bir bölümünü Millet Bahçesi diğer bölümünü de yeşil Bursa imajını yansıtacak toplu konut alanına dönüştürülmesi.

3- Yine Başkan Aktaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan uydu kentler projesi. Biri kentin batısına diğeri doğusuna yapılacak iki uydu kent çalışmasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ön protokolün imzalanması gibi…

Edindiğimiz bilgiye göre Başkan Aktaş’ın Bursa için çok önemli olduğunu vurguladığı beş farklı gelişme olduğudur.

Tamamen öngörülerimiz doğrultusunda üç tanesini aktardığım üzere diğer iki güzel gelişmenin açıklamasını da Başkan Aktaş’a bırakıyorum.