#

Bursa

BUDO bir gemisini daha satıyor

Olay Gazetesi’nden Mustafa Özdal’ın haberine göre Bursa Deniz Otobüsü İşletmesi (BUDO) Uludağ isimli gemisini satışa çıkardı.

Olay Gazetesi’nden Mustafa Özdal haberinde, Bursa’ya ait bir marka olan Bursa Deniz Otobüsü İşletmesi (BUDO) Uludağ isimli gemisini satışa çıkardığını ve 2 yıl önce 12 milyon TL zarar eden BUDO’nun, sefer sayıları düşürülmesine, bir hattı iptal edilmesine ve bir geminin satılmasına rağmen zarar ettiğini söyledi.

Yıllık 7 milyon TL zarar etti

Sadece satılan geminin Büyükşehir Belediyesi’ne aylık zararının 150 bin TL civarında olduğunu söyleyen Özdal, “Deniz yolcu taşımacılığı maliyetleri oldukça yüksek. Bursa Mudanya’dan İstanbul Eminönü’ne giden bir BUDO gemisi 800 litre yakıt harcıyor. Maliyetler yükseldiği için 2 yıl önce BUDO zarar etmemek adına 330 kişilik geminin kapasitesini 370 yolcuya kadar çıkardı. Sefer sayılarının düşürülmesi ve maliyetlerin azaltılmasıyla geçen yılki zarar 7 milyon TL’ye kadar düşürüldü” dedi.

Gemi sayısı 4’e düşecek

İddiaya göre BUDO’nun Uludağ isimli gemisi 3 buçuk 4 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Satışın gerçekleşmesiyle birlikte gemi sayısı 4’e düşecek.