#

Bursa

Bursa İnegöl’de Ulu Önder Atatürk, 82. ölüm yıldönümünde anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümünde bugün tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım 1938’in 82’inci yıldönümünde tüm yurtta düzenlenen törenlerle anıldı. İnegöl’de gerçekleştirilen törenlere; İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti başkan ve yöneticileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katılım gösterdi.

ÇELENKLER SUNULDU

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni sabah saat 08.45’te Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Saat 08.50’de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Saat 09.05’de sirenler eşliğinde Ata’ya iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklâl Marşı okundu.

TÜM İNEGÖL SAYGIYA DURDU

Sirenlerin çaldığı sırada çevrede hareket halinde olan araçların sürücüleri, vatandaşlar, yayalar, yaşlılar, çalışanlar saygı duruşunda bulundular. İstiklâl Marşı’nın okunması ile Anıt önündeki ilk tören sona erdi.

Bu yıl pandemi nedeniyle salon programlarının iptal olması sonrası, programın ikinci bölümü de Anıt önünde gerçekleştirildi. Bak Yapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından okunan şiirlerle Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82’nci yıl dönümünde anıldı.