#

Bursa

Bursa’da “Dayanışma Marketi” kuruldu

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’da ihtiyaç sahipleri için ” Dayanışma Marketi” kuruldu.

Nilüfer Kent Konseyi, Mahalle Komiteleri iş birliğiyle koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde zorda kalan vatandaşlar için örnek bir dayanışma projesini hayata geçirdi. Bu süreçte maddi sıkıntı yaşayan vatandaşların gıda ihtiyacına destek olmak amacıyla oluşturulan “Dayanışma Marketi”nde çeşitli gıda ve temizlik malzemeleri yer alıyor. Bugüne kadar Nilüfer’in 8 mahallesinde açılan “Dayanışma Marketi”ne mahalle sakinleri, gönüllü olarak aldığı ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bırakıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, Altınşehir Mahalle Muhtarlığı’nda yer alan Dayanışma Marketi’ni hem ziyaret etti hem de dayanışma ağına destek oldu. Altınşehir Mahalle Muhtarı Melahat Şanal, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz’den uygulama hakkında detaylı bilgi alan Başkan Erdem, özellikle koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde Nilüferliler’in dayanışma içinde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Mahalle muhtarları, Mahalle Komiteleri ve Nilüferliler’in gücüyle birlikte oluşturulan “Dayanışma Marketi”nin, dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Erdem şöyle konuştu: “Burada sağ elin verdiğini sol el görmüyor. Yardımsever Nilüferliler, güçleri yettiğince aldığı ürünleri buraya bırakıyor. Zor durumda olan insanlar da buraya gelerek, ihtiyacı kadar olan ürünü alıyor. Nilüfer halkının bu konudaki duyarlılığı bizi çok mutlu ediyor. Bu çalışmanın çoğalmasını diliyorum.”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Dayanışma Marketi’nde katkısı olan herkese teşekkür etti.