#

Bursa

Bursa’da ekmeğe zam sinyali

AYŞE NUR BÜYÜKHAN – Son bir yıl içerisinde yüzde 300 oranında zamlanan un fiyatları nedeniyle geçtiğimiz aylarda ekmek fiyatları artırılmıuştı. Ancak fırıncıların girdi maliyetlerinin yukarıya doğru seyretmesi son bulmadı. Üretim aşamasında kullandıkları neredeyse her kaleme gelen zam, fırıncıların ayakta kalmasını zorlaştırdı. Bursa’da bazı işletmeler kapandı bazıları da kepenk indirmemek için nefes aldıracak bir zam bekliyor.

Ekmeğin tüm üretim aşamalarında kullanılan ürünlere gelen zamlar ekmekte yeni bir fiyat artışı sinyali veriyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin un fiyatlarındaki artışla fırıncılara verdiği 195 lira un desteği biterse ekmek fiyatları daha da artabilir.

Temel gıda ürünü olan ekmeğe gelen zamlar vatandaşın tepkisine yol açıyor ancak fırıncılar girdi maliyetlerinin karşılanamamasından dolayı işletmelerini kapatmak ya da devretmek durumunda kalıyor. Daha uygun fiyatlı olduğu için vatandaşlar belediyelerin ürettiği ekmekleri tercih ediyor. Ancak belediyeler bunu belli bir kapasiteyle yapıyor. Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, eğer kapasite artırılsa bunun fırıncılara zarar vereceğini söyledi.