#

Bursa

Bursa’da gözaltına alınan kaçakçı koronavirüslü çıktı

Bursa jandarma ekipleri plakasını takip ettikleri tarihi eser kaçakçılarının aracını sokağa çıkma kısıtlamasının 1. gününde durdurdu. Aracın içerisinde 112 Acil Servis personel yelekleri giymiş şahısları gören ekipler nereye gittiklerini sordu. Hastaneye Covid 19 şüphelisi hasta taşıdıklarını belirten zanlılar güvenlik noktasından geçmek istedi.

Şahıslara izin vermeyen jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçısı olan şahısları yakaladı. Arabada yapılan aramalarda çok sayıda tarihi esere ve uyuşturucu maddeye el konuldu.

Kaçakçılardan biri koronavirüslü çıktı

Gözaltındaki tarihi eser kaçakçısı zanlıların ateşlerini ölçen jandarma ekipleri zanlılardan birinin ateşinin yüksek çıkması üzerine sağlık durumlarını detaylı kontrol etti. Yapılan araştırmada şahıslardan birinin Covid-19 virüsü nedeni ile karantina da olması gerekirken kaçtığı anlaşıldı. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağrılarak şahıslar Mudanya Devlet Hastanesine sevk edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet, kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak veya temin etmek, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından gözaltına alınan İ. K., M. A. ve S.İ. savcılık talimatıyla adres tespitleri yapılarak serbest bırakıldı. Zanlıların hastanede karantinaya alındıkları öğrenildi.