#

Bursa

Bursa’da heyelan faciası! 1 işçi yaşamını yitirdi

Bursa’da Orhaneli-Keles yolunda Doğancı Barajı yakınlarında meydana gelen heyelan faciasında gece bekçisi hayatını kaybetti. 2 iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği heyelanda kapanan Orhaneli-Keles yolu ekiplerin 4 saatlik çalışmasının ardından tek taraflı olarak ulaşıma açıldı.

Bursa-Keles karayolunun Doğancı mevkisinde yol çalışması yapılan bölgede büyük bir gürültüyle birlikte büyük kaya ve ağaç parçaları yola savruldu. Bölgede iş makinelerini bekleyen gece bekçisi Süleyman Sarı otomobilin için göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Bekçi Sarı’nın cansız bedeni, ekipler tarafından otomobilden çıkartılarak, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Doğancı Köyü’nde yaşadığı öğrenilen gece bekçisinin içinde bulunduğu araç kullanılamaz hale gelirken bölgedeki iş makineleride hurdaya döndü. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.  Park halindeki 2 iş makinesinin de kullanılmaz hale geldiği heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bursa-Orhaneli ve Bursa-Keles yolu, ekiplerin 4 saatlik çalışmasının ardından tek taraflı olarak ulaşıma açıldı.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

15.09.2020 günü saat 05.40 sıralarında  Orhaneli-Keles karayolu 12.km.de  kaya parçalarının yola düşmesi sonucu heyalan meydana gelmiş olup, heyelan nedeniyle kaya parçalarının özel bir firmaya  ait (2 eksavatör)  ve (1) adet aracın üzerine düşmesi sonucu, araç içerisinde bekçi olarak çalışan S.S isimli işçi vefat etmiştir.

 Olaya; (2) J.Asyş.Timi, (2) J.Trf.Timi, (2) JAK Timi, (1) J.Oyit Timi, (2) AFAD Timi, (2) Ambulans ve (2) İtfaiye olmak üzere (43) personel ile olaya müdahale edilmiştir. Meydana gelen toprak kayması temizleme çalışmaları devam etmekte olup, yol tek taraflı olarak trafiğe açılmıştır.           

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.