#

Bursa

Bursa’da öldürülen Suriyeli Hamza’ya 4 kişi saldırmış

Bursa’da pazar yerinde öldürülen Suriyeli Mülteci Hamza Acan (17) ile ilgili savcılığın mahkemeye sunduğu iddianame kabul edildi. Soruşturma sonucunda, şüphelilerin “çocuğun kasten öldürülmesi“ suçuyla yargılanmaları talep edildi. Şüphelilerin çelişkili beyanlarını da ortaya koyan iddianamede, mülteci çocuğun öldürülmesi olayına 1 değil 4 kişinin karıştığı belirtiliyor.

Evrensel’den Ercüment Akdeniz’in haberine göre; Bursa’da 15 Temmuz 2020 tarihinde bir semt pazarında yaşanan tartışma sonucunda öldürülen Suriyeli Hamza cinayetinin soruşturma süreci tamamlandı ve iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Buna göre, halen Bursa E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan İ.S (13), M.S (15) ve R.S (17) kardeşler, yaşları nedeniyle “Suça Sürüklenen Çocuklar“ (SSÇ) kapsamında yargı önüne çıkacak. Ramazan S.‘nin ise, sanığın reşit olması sebebiyle dosyasının ayrılmasına karar verildi.

TEKME, YUMRUK, PARKE TAŞI

SSÇ kapsamında ifadesi alınan çocukların maktul Hamza Acan’ı daha önce tanıdıklarını ve Hamza’nın sebze tezgahının karşısında bulunan yufka tezgahında çalıştığını saptayan iddianamede; “Açık kimliği tespit edilemeyen Suriyeli şahsın SSÇ’lerin tezgahına geldiği, domateslerle ilgili pazarlık yaptığı ve SSÇ’lerden M.S’nin bu pazarlığı kabul ettiği“ dile getirildi.

İddianamenin devamında, kadının akşam 20.00‘da domatesleri alacağı fakat pazarcılar tarafından hazırlanan domatesleri beğenmediği için bundan vazgeçtiği ifade edilirken; M.S’nin “Almıyorsan çek git” dediği, kadının olay yerinden ayrıldığı ve bunun üzerine karşı tezgahtaki Hamza Acan’ın “Neden bu şekilde davranıyorsun?” diye tepki gösterdiği belirtildi. İddianame özetinde olayın devamının şu şekilde cereyan ettiği yazdı: M.S Hamza’ya “Sana ne, sen işine bak“ dedi. Çıkan tartışmada M.S, Hamza‘ya yumruk attı. Hamza da boş plastik sebze kasasını M.S’ye fırlattı ama isabet ettiremedi. M.S de yerden parke taşı alıp maktule saldırdı. O esnada R.S, İ.S ve Mustafa S. de olaya dahil oldular. İ.S yerden aldığı parke taşı ile maktulün kafasına 2,3 kez vurdu. Aynı anda R.S ve Mustafa S. de tekme ve yumruklarla Hamza’ya vurdu. Hamza Acan darbeler sonrasında kendini kaybetti, tanık M.Ş’nin kucağına düştü. Olay yerinde bulunan bir vatandaş ilk yardım müdahalesinde bulundu. Sonra ambulans gelip onu hastaneye götürdü ama Hamza kurtulamadı.

İddianamede bütün tanıkların T.C. vatandaşı olması, buna karşılık pazarlık yapan kadın dahil hiç Suriyeli tanık bulunmaması dikkat çekti.