#

Bursa

Bursa’da ünlü köfteci konkordato ilan etti

Türkiye ekonomisinin son yıllardaki olgularından biri haline dönüşen konkordato ilanları peş peşe gelmeye devam ediyor.

Son olarak Bursa’da yarım asırdır faaliyet gösteren köfteci Çiçek Izgara ve 1992 yılından bu yana hizmet veren Hilton Otel konkordato ilan etti.

Gıda, turizm ve konaklama sekrörünü vurmaya başlayan konkordatolar, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu krizin önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının da etkisiyle, mali krizden çıkamayan şirketler borçlarını yapılandırarak darboğazı aşmaya çalışıyor.

1963 yılında Bursalı Hasan Erdihan Hınçalan tarafından temeli atılan Çiçek Izgara konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, şirkete yönelik iki aylık ek geçici mühlet verdi. Mahkeme süreci 16 Eylül’de başlattı. Şirketin 10 şubesi bulunuyor.

Benzer şekilde, 1992 yılından bu yana hizmet veren Hilton İzmir’i, 16 Ekim tarihinden itibaren işletmeyeceğini duyurdu.

Hilton’dan yapılan yazılı açıklamada, İzmir’deki hizmetlerin DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Alsancak, Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı, DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Havalimanı ve Hampton by Hilton İzmir Aliağa olmak üzere 4 farklı konumda verileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Hilton İzmir’in şu ana kadar gösterdiği örnek misafirperverlikten gurur duyuyor ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda 1992 yılından bu yana hizmet veren 5 yıldızlı otelin 33 katlı binası, kentin simge yapıları arasında yer alıyor.

Otel, uzun yıllar İzmir’de sosyal ve kültürel etkinliklerin ilk adresi olarak tercih edilmiş çok sayıda uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapmıştı.