#

Bursa

Bursa’daki hastanelerde koronavirüs klinikleri boşalıyor

Bursalıların akıllarında şehirde kaç koronavirüs vakası olduğu sorusu var. Konuyla ilgili olarak YeniDönem gazetesi yazarlarından Lale Akasoy, günlük yazısında bazı bilgiler paylaştı.

Koronavirüs poliklinikleri yavaş yavaş kapatılıyor diye belirten Akasoy, şehir genelinde hastanelerde kaç yatağın boşa çıktığını da paylaştı. İşte yazısının ilgili kısmı;

“Kamu hastanelerinde kovidli hastaların tedavisi için açılan klinikler ve binalar hasta sayısının düşmesi üzerine boşalmaya başladı.

Edindiğimiz bilgiye göre şehrimizde 400’e yakın kovidli hasta yatağı boşa çıktı.

Aman nazar değmesin!

Şehir Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dursun Topal, pandeminin ilk döneminde c-kovidli hastaların tedavisi için hizmetine sunulan 200 yataklı binanın tamamen normale döndüğünü belirterek, “Olası bir 2. dalgada boşalan bina her an kullanılmaya hazır bir şekilde bekletilecek.” dedi.

Her geçen gün normalleşmeye doğru gidildiğini de belirten Başhekim Yrd. Doç. Topal, “Şu an hastanemizde 50 civarında kovidli hasta tedavi görmekte. Ayrıca 200’ün üzerinde de şüpheli vaka bulunmakta. Kovid acil servislerine başvuran hasta sayısında da büyük oranda bir azalma söz konusu. Tedbirlere uyarsak bu sayılar daha da azalacaktır.” şeklinde konuştu.

Bu arada sadece Şehir Hastanesi’nde değil diğer kamu hastanelerinde de kovidli hasta sayılarının düşmesi üzerine de klinikler ve ek binalar normale dönmüş durumda.

Bildiğiniz üzere Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ana binasını kovidli hastalara ayırmıştı.

Ancak son günlerde söz konusu binada da kovidli hasta sayısının azalmasıyla kliniklerinin birkaçının boşaltıldığı öğrenildi.

Ayrıca Yüksek İhtisas Hastanesi’nin kovidli hastalara ayırdığı Osmangazi ve Nilüfer ek binalarında da normalleşmeye doğru gidildiği edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan Çekirge Devlet Hastanesi’nde de 100’e yakın kovidli hastaya ayrılmış 2 kliniğin hasta olmayışı nedeniyle boşaltıldığı bildirildi.

Hastane yetkilileri, boşalan kovid klinik ve binalara normal hasta kabullerinin yapılmadığını, olası bir pik için bekletileceğini söylediler.”