#

Bursa

Bursa’nın merak edilen koronavirüs tablosu

Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz köşe yazısında Bursa’nın koronavirüste son durumunu kaleme aldı.

Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı ile yaptığı görüşmede aldığı bilgileri aktardı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı; “Koronavirüs salgınının Bursa’daki yansımaları olarak vaka sayımız il genelinde ciddi oradan düşmüş vaziyette” dedi. Salgına ilişkin grafiklerin Bursa için gayet güzel olduğunu ve memnuniyet verici olduğunun söyleyen Kaşıkçı şunların altını çizdi.

“Bursa’da hızlı çıktık, ama aynı hızla da inişe geçtik. Fakat gevşememek lazım. Birkaç gündür şehrin değişik bölgelerini geziyor, ziyaretler yapıyorum. Örneğin perşembe günü Gürsu’daydım. Maalesef bankaların önünde insanlar kalabalık gruplar halindeydi. Maske takma oranı yüzde 50’lerde. Fakat maalesef sosyal mesafeye uymuyorlar. Oysa hiçbir şey bitmiş değil, tehlike henüz geçmiş değil. Tedbirlere aynen uymaya devam etmeliyiz” dedi.

“Yıldırım ve Gürsu sıkıntılı ilçeler”

Salgının hızla arttığı sıkıntılı ilçelerde sanayi ile birlikte sosyal yapının da çok etkili olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü; “Koronavirüs salgınında en çok vaka görülen bölgeler olarak birkaç sıkıntılı ilçemiz var. Örneğin Yıldırım ve Gürsu bu sıkıntılı ilçeler. Orhangazi bir ara sıkıntılıydı, ama toparlandı.

“Dağ köylerinde iyiyiz”

“Salgının ilk günlerinde şehirden gidenlerin virüs taşıma ihtimalleri nedeniyle dağ köylerinde yaşayan yaşlı vatandaşlar için riskli bir durum söz konusuydu. Korkulan olmadı, dağ köylerinde de iyiyiz.”

Nilüfer ve Yıldırım arasında fark yarı yarıya

“Nilüfer’de Yıldırım’ın yarısı kadar vaka var. Bunda, Nilüfer’deki aile ve apartman yapısı çok etkili. Nilüfer’de bir evde oturan sayısı daha az olduğu için daha az bulaş oluyor. Gürsu ile Harmancık veya Büyükorhan’ı karşılaştırırsak, 10 bin kişide 1 vaka olan dağ ilçelerinde yedide birdeyiz. Keles, Harmancık, Büyükorhan aynı zamanda Yıldırım’ın yedide biri orandalar.”

Bursa 17 İlçe Güncel tüm ilçeler ve detaylı koronavirüs haritaları