#

Bursa

Bursaspor adalet arıyor!

Süper Lig’de bu sezon küme düşmeyi hak eden 3 takımın küme düşürülmemesi ve alt ligden yükselen Hatayspor, Erzurumspor ve Fatih Karagümrükspor ile birlikte, yeni sezon 21 takımla oynanacak. Play-off finalinde Fatih Karagümrükspor’a kaybederek bir üst lige çıkma hakkı kazanamayan Adana Demirspor ise dünden beri propaganda yaparak Süper Lig’in 22 takımla oynanması çağrısında bulunuyor. Hatta ne ilginçtir ki TFF 1. Lig temsilcilerinden İstanbulspor ve Boluspor, Adana temsilcisinin Süper Lig’e çıkması için resmi hesaplarından TFF’ye çağrı yaptılar.

Gelişmeler karşısında en tepkili kesim ise şüphesiz Bursaspor taraftarları… Sosyal medya paylaşımlarıyla böyle bir haksızlık yaşanması durumunda ‘takımı ligden çekin’ çağrısı yapan yeşil beyazlı taraftarlar, TFF’nin tarihi bir hata daha yapmamasını istiyor.

Bursaspor’dan ve taraftar grubu Teksas’tan da konuyla ilgili sert bildiriler yayımlandı.

Kimi çevreler Adana temsilcisinin lige alınması halinde Bursaspor ve Akhisarspor’un da alınarak 24 takımla oynanması çağrısı yaparken, bazı taraftarlar ise TFF’nin yanlışı yanlışla örtmeye çalışmasını manidar buluyor. Taraftarların haklı isyanına Bursa’nın siyasileri de katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Amaç pandemi sonrasi futbolda temiz ve adil bir sayfa açmak, yeni bir başlangıç yapmak mı? O zaman Bursaspor olmadan asla olmaz, Bursaspor olmadan Süper Lig olmaz.” paylaşımını yaptı.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’dan da Bursaspor’a destek Twitter’dan geldi.

Bursasporlu taraftarlar ise, Bursaspor’un 2010 yılında devrim yaparak şampiyon olması ve sonrasında Türk futbolunda 3 Temmuz sürecinde yaşanan kaos sırasında kulübün merhum Başkanı İbrahim Yazıcı’nın takındığı dik duruşun intikamının, bugünlerde alındığını düşünüyor.