#

Gündem

Erdoğan: TL yerini bulacak, bunlar gelip geçici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii’nde gerçekleşen Cuma namazının ardından soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamaya ilişkin Lübnan yöneticilerinin vereceği bilgileri önemle takip ettiklerini belirterek, “Her şeyimizle Lübnan’ın yanında olacağız, Beyrut’un yanında olacağız. Lübnan halkının da yanında olacağız.” dedi.

DÖVİZ KURUNDAKİ ARTIŞ

Dünyada şu anda ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız; başta ABD olmak üzere, koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi dalgalanmaların olduğunu görürsünüz. Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var.

2002 Kasım’ında göreve geldik. 2002’de, 236 milyar dolar olan milli gelirimiz, 2019 yılında 754 milyar dolara çıktı.

Türkiye’de 105 milyar dolar rezerv var. Türkiye bir tırmanışta ancak bunu görmek istemeyenler var. Ben size belgelerle konuşuyorum. Bazı sıkıntılarımız var yok değil.

Yine göreve geldiğimizde IMF borcumuz 23,5 milyar dolardı. Mayıs 2013’te IMF’ye olan borcumuzu sıfırladık.

”ZAMANLA YERİNE OTURACAK, BUNLAR GELİP GEÇİCİ”

Cumhurbaşkanı, Döviz/TL kurundaki artışla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“Yerli yerine oturacağı inancındayım. Bu konulardan rahatsız olmayın. Türkiye’de ekonomi sistem olarak oturmuştur. Sistem bu denli oturduğu için bu bazı zamanda tırmanışlar, bazen inişler olur. Biliyorsunuz şöyle bir kaç ay yılbaşı itibariyle 10 liradan bahsediyorlardı, iş nerelere geldi, şu anda geldiğimiz nokta bu.

“Koronavirüs meselesi önemli. Beyrut’taki gelişmeler ortada. bunları aşmak suretiyle. Özellikle TL’nin yerli yerine oturacağına inanıyorum. Dövizin de altının da yerini bulacağına inanıyorum. Bunlar geçici, bu dalgalanmalar her zaman olur onu görmemiz lazım.

“Merkez Bankası’yla, TBB’nin yaptığı toplantılar hepsi bunlara yönelik atılan adımlardır düzelecek.”

Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın bugünden daha da güçlü olacağız.

Türkiye’de 17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. Bugün terörle mücadelede neredeyiz. Bu mücadele öyle ücretsiz yapılmıyor.

Benim Hazine ve Maliye Bakanım Berat Albayrak ile ilgili yaptıkları karalamaların hepsi yetişemedikleri üzüme koruk deme şeklinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs sebebiyle dünya ekonomisinin bir süreçten geçtiğini belirterek iktidara geldiklerinden bu yana milli gelirin yükseldiğini söyledi.

Erdoğan Türkiye ekonomisini buzdolabı örneği ile anlatırken, “Buzdolabı satışlarına bakıyoruz. 2002’de 1 milyon 88 bindi. 2017 itibariyle 3 milyon 107 bin, 2019’da ise 2 milyon 486 bin adede çıktı” diye konuştu.

VAKA ARTIŞININ ARDINDAN KISITLAMA GELECEK Mİ?

Bütün kısıtlamaların hepsi Bilim Kurulu’nun alacağı kararlara bağlı. Vaka sayısını düşürmeye çalışıyor ancak vatandaşın da bize yardımcı olması gerekiyor.

BAHÇELİ’DEN AKŞENER’E ‘EVİNE DÖN’ ÇAĞRISI

Eski bir siyasetçi olarak Muharrem İnce’nin parti kurması doğal haktır. Bahçeli’nin Akşener’e çağrısı ülke genelinde bütünleşmenin gereği, bana göre önemlidir.  Sayın Bahçeli’nin daveti ise doğrusu benim yadırgadığım bir davet değil.”