#

Teknoloji

Instagram’a Bağış Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Bir süredir Story’ler için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliğe göre kullanıcılar artık istediği bir kar amacı gütmeyen kuruluş için bağış kampanyası başlatabilecek. Instagram bağış özelliği ne zaman gelecek? instagram’dan bağış nasıl alınır?

Mark Zuckerberg yine yeni tartışmalar yaratacak bir özelliğin peşinde…Instagram’a gelmesi beklenen bağış özelliği ne zaman hayata geçecek? Instagram Bağış Özelliği Gelecek mi?


Jane Manchun Wong’un Twitter’da paylaştığı bu görsel üzerine internet alemi ayağa kalktı.
Görselde gördüğümüz gibi de, ”Bağış Stickerı”na (Görselde İngilizce haliyle ”Donation”ı göreceksiniz) dokunarak, kampanya başlatmak istediğimiz sayfanın kullanıcı adını arama butonuna yazdıktan sonra bir kampanya başlatabileceğiz.

Her şey bu noktaya kadar gayet açık, peki bu olay nasıl işleyecek? Bağış yapmak istediğimiz sayfanın gerçekten güvenilir olduğunu ve kar amacı gütmediğini nasıl anlayabileceğiz, şu an bilmiyoruz…

Güncellemeyle ilgili diğer bir haber ise Instagram hesabınıza bu özellikle birlikte bir kredi kartı ekleyebiliyor olacağımız. Bu şekilde kredi kartımızla istediğimiz kuruma bağış yapabileceğiz ve bunu istediğimiz her bağışta kullanabileceğiz.

Fakat önceden aşina olunan, 2013 yılında ‘a gelen bağış yapma özelliğinde ise kullanıcıların karşılaştığı şey şu: Bağış yapabilmeniz için önce hesabınıza bir kredi kartı yüklemeniz gerekiyor ve oradan istediğiniz herhangi bir kurum için bağışta bulunabiliyorsunuz. Yalnız sorun bu kredi kartı bilgilerini direk kaldırabileceğiniz bir buton bulunmamasıydı, insanlar bundan çok yakındı. Bu sefer işler ‘da değişecek gibi. Söylenene göre özellik geldiğinde ‘da rahatlıkla kredi kartınızı ve bilgilerinizi kaldırabilecek ve isterseniz yenisini ekleyebileceksiniz.

Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre özellik henüz geliştirme aşamasında ve Facebook, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan bağışlardan herhangi bir komisyon almayacak.
Sözcüsünün söylediğine göre, bu özelliğin amacı insanları birbirine yakınlaştırmak ve farkındalık yaratmak. Fakat içimizden bir ses bu özellik geldikten sonra, her zaman olduğu gibi, bir sorunla hatta belki bir skandalla karşılaşacağımızı söylüyor.