#

Gündem

Korkulan oldu… Sahiller doldu taştı, Sağlık Bakanı isyan etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Galata Köprüsü’nde sosyal mesafe kuralına uymadan balık tutan kişilerin fotoğrafını paylaştı, “Kovalar dolmuş mu bilmiyoruz ama virüs köprüye uğramışsa eli boş dönmemiştir” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından, “Sosyal mesafe kuralına balıklarla balıkçılar arasında uyuldu” sözünün yer aldığı, İstanbul’daki Galata Köprüsü’nde balık tutan vatandaşların fotoğrafını paylaştı.

Koca, bu paylaşımına, “Galata Köprüsü’nde bugün çekilen fotoğraftan anladığımıza göre, balıkçılar arasında 1,5 metre mesafe kuralına uyulmamış. Kovalar dolmuş mu bilmiyoruz ama virüs köprüye uğramışsa eli boş dönmemiştir. Özellikle kronik hastalığı olanlar maskesiz, mesafesiz risk altındadır. Rast gelmesin” notunu düştü.

Korkutan bir başka görüntüyse Caddebostan Sahili’nden… Vatandaşlar kurallara uysun diye günler öncesinden çimlere bu daireler çizilmişti.

Fakat kurallara uyulmadı. Corona virüsü salgınına aldırmadan müzik eşliğinde dans eden gençler, sosyal mesafe kuralını hiçe saydı, maske takmadı. Bazı gençler, sahile masa kurarak çeşitli oyunlar oynadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy Caddebostan Sahili’nde göbek atarak eğlenen vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlal etmesini ve maske takmamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntü paylaşan Bakan Koca, “Son vakanın tedavi edildiği, salgınla mücadelenin geride risk kalmayacak şekilde başarıya ulaştığı haberini alan vatandaşlarımız kutlamalara başladı. Bu habere daha var. Çok fazla normalleşmeyelim. Maske + Mesafe kuralına Moda olarak uyalım” uyarısında bulundu.

Sabah olduğundaysa vatandaşlardan geriye sahile bıraktıkları çöpler kaldı. Sabahın erken saatlerinde sahile spor için gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.