#

Ekonomi

Motorin fiyatına indirim geliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve dolardaki değer kaybıyla birlikte motorin fiyatına indirim bekleniyor.

28 Haziran 2022 benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? Akaryakıtta indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları ve indirimle ilgili detaylar haberimizde..

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor. İç piyasalarda dolar kurunun değer kaybetmesi ve brent petrol fiyatlarındaki düşüşten sonra  29 Haziran Çarşamba gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 2,50 TL indirim bekleniyor. Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; Motorin litre fiyatı şehirlere ve akaryakıt istasyonlarına göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 30 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 27,26 lira, otogaz (LPG) fiyatı ise ortalama 12 lira 40 kuruştan satılıyor.

İndirimin gerçekleşmesi ve pompa fiyatlarına yansımasıyla birlikte motorinin litre fiyatının 30 liradan 27 lira 50 kuruş seviyelerine inmesi bekleniyor.