#

Teknoloji

Ninja, Twitch’i Bırakıp Microsoft’un Mixer Platformuna Geçiş Yaptı

14 milyon takipçisi ile Twitch’te en çok aboneye sahip olan yayıncı Ninja, Twitch’i bıraktığını açıkladı. Gerçek ismi Tyler Blevins olan Ninja’nın yeni durağı Microsoft oldu. Mixer isimli platformda yayınlarına devam edecek olan yayıncı, Fortnite yayınları ile biliniyor.

14 milyon takipçisi ile Twitch’te en çok aboneye sahip olan yayıncı Ninja, Twitch’i bıraktığını açıkladı. Gerçek ismi Tyler Blevins olan Ninja’nın yeni durağı Microsoft oldu. Mixer isimli platformda yayınlarına devam edecek olan yayıncı, Fortnite yayınları ile biliniyor.

Twitch yayıncısı Ninja, Mixer platformunda mutlu

2009 yılında Microsoft tarafından satın alınan Mixer, şu an en çok revaçta olan online yayın platformlar arasındaki yerini aldı. “Ninja etkisi” olarak bilinen bu hamle, bünyesinde bir rekortmen barındırıyor. Zira Ninja 10 milyon takipçiye ulaşan ilk Twitch yayıncısı unvanını elinde bulunduruyor.

Tyler “Ninja” Blevins özel olarak Mixer  için yayın yapacağını ve Twitch‘ten ayrıldığını duyurdu. Duyuru sahte bir basın konferansı videosu ile Ninja’nın twitter hesabından paylaşıldı:

Şartlar hakkında bir bilgi yok. Anlaşmanın uzunluğu, ödemeleri, vaat ettikleri ya da Microsoft’un yayın platformunda herhangi bir kısıtlama ile karşı karşıya kalıp kalmayacağını… Ancak Ninja’nın hayali basın konferansında şunu garanti ediyor: “Bu yine aynı benim, sadece platform farklı.

Profesyonel oyun hayatına Halo 3 ile başlayan Tyler Blevins, kendi Twitter hesabından Mixer platformu seçimi ile ilgili bir video paylaştı. “Bir sonraki bölüm” başlığı ile dikkatleri üzerine çeken başarılı içerik üreticisinin Twitch tarafından üstü çizildi.

Abonelik butonu ile mavi onay tiki kaldırılan Ninja’nın Mixer mecrası üzerindeki yayınlarına ulaşmak için “buraya” tıklayabilirsiniz. Sizce Microsoft’un bu hamlesi Twitch’i nasıl etkileyecek?

Ayrıca an itibari ile Ninja Twitch kanalındaki doğrulanma tikinin kaldırıldığını tekrar hatırlatmak.