#

Gündem

Sakarya’daki patlama: Ortada kaza değil, cinayet var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Sakarya Hendek’te patlayan havai fişek fabrikasında hayatını kaybedenleri andı.

Ana muhalefet liderinin konuşmalarından satır başları; Bu fabrikanın sahibinin fabrikası 11 yılda dört kere patladı.

Sarayda oturanlar bu olayı kapatmak isteyeceklerdir. Erdoğan’ın patlamadan sonra ilk aradığı kişi fabrikanın patronu.

Nasıl olsa diyor benim oyum Sakarya’da çok yüksek, nasılsa bunlar bana oy verirler. Bu sefer öyle değil, o yedi kişiye de orada çalışan işçilere de biz sahip çıkacağız.

Avukatlarımız bütün belgeleri topluyor. Belki oradaki hiç kimse bize oy vermedi ama biz adaletten yana bir partiyiz. Hakkı hukuku ve adaleti sağlayacağız.

Binalar arasındaki mesafeye uyulmamış, araya beton duvar çekilmemiştir. Tek katlı binalarda duvarların yanmaz olması için açık hüküm var buna da uyulmamış.

İçişleri Bakanı diyor ki üç ay önce burada inceleme yaptık eksik yok.

Nerede beton duvar? O raporu düzenleyeleri hemen açığa al. Ruhsatı kim verdi? Olaydan hemen sonra koro halinde gittiler.Patlama bu hükümetin insana ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Ortada bir kaza yok, ortada bir cinayet var.

FABRİKA SAHİPLERİ GÖZALTINDA

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında geçen cuma günü 7 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan fabrika müdürü H.A.V., ustabaşları E.Ö. ve A.A. ile fabrikanın sözleşmeli iş sağlığı ve güvenliği uzmanı A.B. dün adliyeye sevk edildi. 4 kişi gece saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Devam eden soruşturma kapsamında havai fişek fabrikasının sahibi Ali Rıza Coşkun ile oğlu Yaşar Coşkun da gözaltına alındı.