#

Spor

Türk futbolunda neler oluyor?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu’nun, 3 Ağustos 2020 tarihli toplantısında 2020-2021 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitlerini belirlemesinin ardından Fenerbahçe ve Kasımpaşa Spor Kulübü harcama limitlerine itirazda bulunmuştu.

TFF’nin yapılan bu itirazı gündemine alıp ufak çaplı olsa da değişikliğe gitmesi kulüpleri memnun etmedi. Galatasaray ve Trabzonspor’un sapma payının yukarıya çekilmesine onay vermemesinin ardından kılıçlar çekildi.

Özellikle Fenerbahçe yaptığı transferlerle harcama limitlerini umursamadığını net bir şekilde ortaya koydu. Kulüp Başkanı Ali Koç TFF’ye karşı çok sert açıklamalarda bulundu.

ADALET NEREDE?

Harcama limitlerindeki sapmanın fazla olması halinde puan silme cezalarının alt liglerde uygulanıp, süper ligde uygulanmaması ise ülke futbolu adına adeta kara bir leke… Farklı renklere gönül vermiş milyonlarca taraftar, TFF’nin hakkaniyetini sorguluyor.

Öte yandan özellikle Süper Lig’in 2. yarısında göstermiş olduğu çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Kasımpaşa Spor Kulübü’nün harcama limitleri yüzünden kasasında olan fazla parayı harcayamaması, güçlü bir kadro kurmasının önüne geçilmesi bir başka tartışma konusu oldu. Trezeguet’i Aston Villa’ya ve Mbaye Diagne’yi Galatasaray’a satarak kasasına 23 milyon Euro koyan Kasımpaşa Spor Kulübü, harcama limitlerine en fazla tepki veren ikinci kulüp oldu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türk Futbolunda futbolcu transferleri sembolik paralara imza atmalar ve bonservis ödenmeden yapılan transferlerle adeta TFF’ye bu presedür için başkaldırı olarak ortaya çıkıyor.

Son olarak Kasımpaşa Spor Kulübü 1. kalecisi Fatih’i bonservis ücreti almadan Galatasaray’a verirken geçtiğimiz sezon attığı gollerle birçok yerli ve yabancı kulübün dikkatini çeken Mame Thiam’ı Fenerbahçe Spor Kulübüne yine bonservis ücreti almadan transferine izin vermesi ülke gündemine oturdu.

Yapılan bu hamlelerle Harcama limitleri konusunda bu iki kulüp TFF’ye pimi çekilmiş el bombasını verdi. Bakalım TFF bu el bombasının pimini tekrar yerine koymayı başarabilecek mi yoksa kaostan beslenen Türk Futbolu bu süreçle nereye gidecek bunu hep birlikte liglerin başlamasıyla göreceğiz.

VOLKAN TEZCAN