#

Teknoloji

Twitter’a yeni özellik! Düzenleme tuşu geliyor

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılar tarafından uzun süredir beklenen düzenleme seçeneği üzerine çalıştığını duyurdu.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Twitter, düzenleme tuşu üzerine çalıştığını duyurdu.

Yeni yönetim kurulu üyesi Elon Musk’ın bir Twitter anketinde takipçilerine söz konusu özelliği isteyip istemediklerini sorması üzerine gündeme gelen konu ile ilgili Twitter’dan açıklama yapıldı.

Twitter, kullanıcıların tweet’leri gönderildikten sonra değiştirmelerine izin verecek bir düzenleme tuşu üzerinde çalıştığını doğruladı.

Uzun süredir kullanıcılar tarafından istenen özelliğin önümüzdeki aylarda test edilmeye başlanacağı belirtildi.

Sosyal medya şirketinin iletişim ekibi yapılan açıklamada, “Artık herkes soruyor. Evet, geçen yıldan beri bir düzenleme özelliği üzerinde çalışıyoruz” denirken, Elon Musk’a atıfta bulunularak, “Hayır, fikri bir anketten almadık” ifadeleri kullanıldı.

Twitter, “Neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını ve neyin mümkün olduğunu öğrenmek için önümüzdeki aylarda @TwitterBlue Labs bünyesinde testlere başlıyoruz” dedi.

Platformun abonelik hizmeti olan Twitter Blue kullanıcılarının ise düzenleme özelliğine diğer kullanıcılardan daha erken erişebileceği aktarıldı.

Bir düzenleme işlevi altında, kullanıcılar bir tweet’teki yazım hatalarını, daha önce almış oldukları yanıtları, retweetleri veya beğenileri kaybetmeden düzeltebilecekler.

Şirketin tüketici ürünleri başkan yardımcısı Jay Sullivan, yaptığı açıklamada ise “uzun yıllardır en çok talep edilen Twitter özelliği” olduğunu söylerken, özelliği “güvenli bir şekilde” nasıl oluşturacakları üzerine araştırma yaptıklarının altını çizdi.