#

Eğitim

YKS tarihi belli oldu! 2020 YKS ne zaman yapılacak?

YKS tarihi hakkında alınacak kararlar gün içerisinde en çok merak edilen konular arasındaydı. Üniversite sınavına hazırlanan binlerce öğrenci bugün yapılan Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamalara kilitlendi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında ise üniversite sınavının tarihi hakkındaki karar açıklandı. Koronavirüsü salgını önlemleri kapsamında YKS’nin ertelenip ertelenmediği konusunda alınan kararlar haberimizde. Peki 2020 YKS ne zaman yapılacak? YKS ertelendi mi?

YKS NE ZAMAN Yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında YKS tarihi hakkında da açıklamalar yapıldı. Üniversite sınavının alınan kararlar sonrasında 27- 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanacağı açıklandı.

YKS 2020’DE HANGİ KONULAR OLACAK?

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “YKS’ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11. sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar.” dedi.

LGS 2020 Ne Zaman Yapılacak?

Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da yapılacak.